Julölkalendern 2013, Lucka 24

Tjugofjärde December 2013
Nils Oscar Julöl
Bryggeri: Nils Oscar
Land: Sverige
Alkoholhalt: 7.7%
Ratebeer

Nu blir ju det här lite konstigt... Nils Oscar Julöl har enligt uppgift slutat produceras, och istället har deras nya Nils Oscar Vinter Edition dykt upp istället. Nils Oscar själva säger dock att det är samma öl (trots en annan alkoholhalt), och att det hela bara är ett marknadsföringsknep för att folk ska våga köpa ölet även efter jul (de sa det faktiskt i princip rakt ut).

Det hela kompliceras dock ytterligare av att Nils Oscar Julöl faktiskt finns tillgänglig på vissa väl utvalda systembolag, och ska man då tro på bryggeriet så säljs alltså samma öl samtidigt under två olika namn. Total förvirring råder! Vilken ska man egentligen köpa!?

Ja, om vi väljer att acceptera bryggeriets minst sagt misstänkta bortförklaring, så kan vi väl konstatera att den här julölen inte är riktigt så borta som man först kunde tro. Och vi kanske kan anta att de flaskor som fortfarande säljs som "Nils Oscar Julöl" då är kvarvarande flaskor från tidigare år. Men det är ju självklart ingen anledning att skaffa den nya varianten. Den här typen av namnbyten är förstås totalt vansinniga, och innebär sannolikt någon form av brott mot jultraditionslagen, något som vi verkligen inte vill uppmuntra till.

Så det är naturligtvis fortfarande Nils Oscar Julöl ni ska välja att köpa, på ett eller annat sätt. Om ni verkligen, verkligen inte kan få tag på den, så antar jag att ni får satsa på den nya varianten istället... men det är ju inte rätt.


Snittbetyg: 3.6
Omskalat betyg: 3.9

Erik
4.5
5.0

Ja, men den är mycket bra, både som generell öl, och som julöl, med smak av choklad, nötter och russin. Jag brukar ge den ett omotiverat högt betyg bara för att det är julafton, men den här gången gör jag det även för att den uppenbarligen inte kommer produceras längre... eller för att den har bytt namn... eller vad det nu är som har hänt!


Markus
3.0
3.3

Det är jul! Känn lugnet! Öppna era paket och njut! God Jul!


Isak
3.5
3.5

Doftar kola. Smakar bra, men detta är den sista ölen i raden av tio, så smaklökarna börjar gå på tomgång. Be den där Nils Oscar göra mer julöl, så jag får möjlighet att dricka den som första öl istället!