Julölkalendern 2012, Lucka 24

Tjugofjärde December 2012
Nils Oscar Julöl
Bryggeri: Nils Oscar
Land: Sverige
Alkoholhalt: 7.7%
Ratebeer

Ja, det är ett lite tråkigt val av mig så här på julafton, inte för att ölen i sig är tråkig, utan för att den fanns bakom lucka 24 även förra året... och året innan det! Men det börjar vara lite av en tradition för mig själv att ta en Nils Oscar på julafton, och man ska som bekant inte ändra på ett vinnande koncept.

Nils Oscars julöl brukar normalt sett finnas med i det "vanliga" julöls-släppet på systemet, men då de enligt uppgift har infört en form av pristak på ölen där, som den här ölen klev över, så är den flyttad till december månads tillfälliga släpp istället, tillsammans med en hel del andra godbitar. Men det är naturligtvis inget som hindrar oss från att köpa den ändå.

Eftersom jag nu tänker dricka den här på julafton, och därmed inte har möjlighet att fuska och dricka den före lucköppningen (för det är så jag normalt arbetar *flämt*), så har jag alltså inte testat den här än till skillnad från tidigare luckor. Men man vet ju vad man har att vänta sig.


Snittbetyg: 5.0
Omskalat betyg: 5.0

Erik
5.0
5.0

Jag hade tänkt säga att vi inte är så bortskämda med riktigt bra svensk mörk öl, och att det här var ljuset i mörkret som varje år visar på motsatsen. Men nu har det ju faktiskt dykt upp ett flertal svenska öl i kalendern i år, som visade sig var riktigt fina. Så Nils Oscars julöl kanske inte har den där givna platsen längre.
Nåja, Nils Oscars håller oftast en ganska hög lägstanivå, och den här ölen är alltid ett säkert kort. På äkta svenskt manér sticker den väl inte direkt ut ur mängden, och är kanske inte något som får mig att trilla av stolen, men den är solid. Och det är lite av en jul-favorit för mig.

Jag chansar och ger den fem i betyg i förväg. Det är ju egentligen det enda sättet man kan avsluta en kalender på. Priset kanske är något väl tilltaget, men det ju trots allt bara julafton en gång om året. Skål, och god jul!