Julölkalendern 2012, Lucka 20

Tjugonde December 2012
Wisby Julbrygd
Bryggeri: Gotlands Bryggeri
Land: Sverige
Alkoholhalt: 6.0%
Ratebeer

Det här blir ett kort inlägg. Antagligen det kortaste av alla. Jag skyller på att det är nära jul nu, och det ska slås in granar, och kläs julkappar.
Gotlands Bryggeri är ännu ett av Kung Spendrups kärleksbarn, och huserar inte helt oväntat på Gotland. De spenderar den mesta av sin tid med att producera hundöl, och jag har lite delade känslor för dem. De har skickat ut en del riktigt bra öl, men även en hel del ganska menlösa historier. Men till skillnad från Brutal Brewing, som egentligen inte har bidragit med någonting för att öka min livskvalité, så tänker jag i alla fall låta bli att såga Gotlands Bryggeri bara för att de råkar ha någon ohelig relation med Spendrups. Deras existens känns ganska motiverad, helt enkelt.


Snittbetyg: 3.0
Omskalat betyg: 2.8

Erik
3.0
2.8

Wisby Julbrygd är en av de här svenska julölen som återkommer i princip varje år. Det är en maltig, lätt rostad öl, med en ganska tydlig beska. Den är helt okej, men överlag känns den nog ganska oförarglig. Det är klart bättre än det mesta som görs av storbryggerierna (Spendrups inräknat), men knappast något jag skulle välja om jag verkligen vill ha något gott på julaftonskvällen.